დღეს საკუთარ თავს უგემრიელესი კერძი მივუძღვენი – "პასტა ბოლონეზე".
მისი მომზადება ძალიან მარტივია და არც თუ ისე ბევრი დრო მიაქვს.

მასალა:
ფარში 450გრ. (უკეთესია თუ შერეული იქნება, საერთოდ აქ მხოლოდ ძროხის ფარშს იშვიათად ნახავთ, ყოვეთვის შერეულია ან ღორის ან ქათმის ხორცთან. ამ პასტისთვის უმჯობესია ძროხის და ღორის შერეული ფარში)

სპაგეტი 300გრ. (ან სხვა ფორმის მაკარონი, მაგრამ მერწმუნეთ სპაგეტი უმჯობესია)

ყველი 100გრ. (პარმეზანი)

სოკო 200 გრამი (აუცილებელი არ არის, თუმცა ძალიან, ძალიან უხდება მერწმუნეთ)




ხახვი 1ც.

ნიორი 3–4 კბილი

წიწაკა 1/2 ჩ/კ.(შავი)

პომიდორი 700 გ

მარილი გემოვნებით


ხახვი დავჭრათ და ჩავშუშოთ ზეთში, შემდეგ დავამატოთ ფარში და შევბრაწოთ სანამ არ გაწითლდება...



პასტის (მაკარონის) მოხარშვამდე, გავფცქვნათ პომიდორები და დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად. დავამატოთ ფარშში ნიორთან და მწვანილთან (გემოვნებით) ერთად. ავურიოთ ეს ყველაფერი და ვადუღოთ 2 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ უკვე შეგიძლიათ პასტა გადმოიღოთ მშრალად თეფშძე და მოასხათ მომზადებული სოუსი.








































გემრიელად მიირთვით :)